APK Keuring

Wat is een APK keuring precies?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een van onze gecertificeerde keurmeesters uw auto op de wettelijke gestelde eisen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Waar wordt op gecontroleerd tijdens een APK keuring?

• De verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, remmen, carrosserie, verlichting.
• Het milieu: uitstoot van uitlaatgassen.
• De registratie: kilometerstand, identificatienummer, voertuigbewijs, gebruikte brandstof.

Erkend RDW-bedrijf

LZ Autoservice is een RDW erkend bedrijf met de bevoegdheid voor APK keuringen. Onze keurmeesters zijn gecertificeerd en op de hoogte van alle keuringseisen. Na uw keuring ontvangt u een APK keuringsrapport.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

U ontvangt een brief vanuit RDW met een herinnering voor de APK. Uw auto mag 2 maanden voor de vervaldatum op het huidige keuringsrapport opnieuw gekeurd worden, hierbij wordt de keuring dan verlengd met dezelfde datum.

APK keuring van diesel voertuigen

Vanaf 1 januari 2023 moet er een deeltjesteller gebruikt worden bij de APK-keuring van een dieselvoertuig met een roetfilter. Dit is een verplichte controle op de kwaliteit van het roetfilter met behulp van een nauwkeurige deeltjesteller. Een goed functionerende roetfilter zorgt voor een minimale uitstoot en belasting van het milieu. Met behulp van een nauwkeurige deeltjesteller wordt getest hoeveel deeltjes er per cm3 worden uitgestoten en of het roetfilter nog voldoet aan de wettelijke eisen. Maar wanneer wordt er nou gecontroleerd en wat zijn precies de regels? lees er meer over 

Afspraak maken?

Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of gebruik het formulier op de onderstaande link